De Zoetermeerse Publieksprijs voor Kunst en Cultuur 2018 wordt eind dit jaar weer uitgereikt en u kunt mee bepalen aan wie! De Publieksprijs Kunst & Cultuur is bestemd voor de persoon, groep of vereniging die zich in het jaar 2018, verassend of vernieuwend heeft onderscheiden op het gebied van kunst en/of cultuur.

Wie verdient het volgens u om kans te maken op deze prijs? Als inwoner van Zoetermeer kunt u uw suggesties insturen. Voor 20 oktober kunt u de naam van de persoon of groep die u wilt nomineren opsturen, met een duidelijke toelichting waarom deze persoon of groep zou moeten winnen. Uw bijdrage kan gemaild worden naar info@promotiezoetermeer.nl.

Uit alle suggesties die zijn opgestuurd, zal een comité van aanbeveling, begin november, een vijftal kanshebbers nomineren. Deze groep maakt een paar weken later kans op de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2018. De Zoetermeerse inwoners kiezen uiteindelijk de winnaar van de geldprijs en "het Bronzen Visdiefje", een beeldje speciaal voor de Publieksprijs ontworpen door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk. Vorig jaar ging Greg & Baud Productions er met de titel vandoor, na een spannende strijd met street artist Tobias Becker, Kunstenaarscollectief 1819, musicaltalent Johannes Eichwald en creatief ondernemer José Koebrugge.

De Publieksprijs wordt, in opdracht van de gemeente Zoetermeer, georganiseerd door stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer.