Wie verdient de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2019?

De Zoetermeerse Publieksprijs voor Kunst en Cultuur 2019 wordt eind dit jaar weer uitgereikt en u kunt mee bepalen aan wie! De Publieksprijs Kunst & Cultuur is bestemd voor de persoon, groep of vereniging die zich in het jaar 2019, verrassend of vernieuwend heeft onderscheiden op het gebied van kunst en/of cultuur.

Wie verdient het volgens u om kans te maken op deze prijs? Stemmen kan via deze pagina van donderdag 14 november tot en met zondag 1 december.

Uit alle suggesties die zijn opgestuurd, zal een comité van aanbeveling, begin november, een vijftal kanshebbers nomineren. Deze groep maakt een paar weken later kans op de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2019. De Zoetermeerse inwoners kiezen uiteindelijk de winnaar van de geldprijs en "het Bronzen Visdiefje", een beeldje speciaal voor de Publieksprijs ontworpen door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk. Vorig jaar ging de circusparade Circo di Strada er met de titel vandoor, na een spannende strijd met het poëzieproject Jas van Taal, violiste Zohra Jongerius, het historisch project The Young Ones en de talentvolle zusjes Maria en Anuschka Pedano.

De Publieksprijs wordt, in opdracht van de gemeente Zoetermeer, georganiseerd door stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer.

De spannende uitreiking van de Publieksprijs Kunst & Cultuur zal plaatsvinden op dinsdag 10 december 2019 om 19:30 uur in het CKC. De uitreiking is gratis toegankelijk voor iedereen en reserveren is niet nodig.

Nominaties Publieksprijs Kunst & Cultuur 2019
Lees hieronder de informatie van de genomineerden.

De Muzen
De Muzen

UITparade
UITparade

Art-Labs ISK
Art-Labs ISK

Blues & Roots festival
Blues & Roots festival

Oosterkerk Scratch
Oosterkerk Scratch

Jan Dirk van der Burg
Jan Dirk van der Burg